srijeda, 25. siječnja 2017.

VOCNA SLADOLED TORTA!




  Sastojci
3 slag pjene Dolcela (primrema s vodom)
1 instant zelatina Dolcela ili 3 slag-fixa
200 g kiselog vrhnja
500 g jagoda ili voca po zelji

2 vanil secera
minerala voda za slag pjene
po zelji malo secera u prahu, meda ili sladila po zelji
20 komada petit keksa.



Priprema
Slag pjene napraviti po uputstvu na vrecici, ali staviti gaziranu mineralnu vodu umjesto obicne vode. Tekstura bude finija s mineralnom, slag ne puca.
U toku miksanja dodati vanil secere i zelatinu ili 3 slag-fixa (ucvrscivaca za slag).
Probala sam i jedno i drugo, nema neke razlike u teksturi.
U cvsti slag umijesati kiselo vrhnje i jos vrlo kratko izmiksati.
Probati smjesu i po zelji dodati malo secera u prahu , meda ili nekog drugog sladila.
Nisam stavljala nista jer mi je bilo dovoljno slatko.

Tko voli vise slatko zasladiti ce po zelji. Ovisi i o vocu. Ove jagodice su bile jako slatke.
Zatim lagano rucno umijesati voce narezano na male komadice. Kremu staviti u frizider.
Dok se krema malo hladi (oko 15 minuta). Na odgovarajucu podlogu slagati kekse natopljene s mlakim mlijekom.
Zatim staviti kremu, lijepo je poravnati i staviti u frizider ili zamrzivac.
Krema se moze staviti i na neki biskvit ili podlogu od mljevenih keksa.
Promjer neka bude oko 23 cm da se dobije ova visina torte.
Za vece dimenzije samo poduplati sve sastojke .
Ako necete stavljati u zamrzivac, tortu je najbolje ostaviti bar 6 sati u frizideru, da bude lijepo rashladjena.
Ako se torta stavlja u zamrzivac, prije posluzivanja ostaviti 1 sat na sobnoj temperaturi.
Dobar tek :)

Nema komentara:

Objavi komentar