utorak, 31. siječnja 2017.

FINE ŠTANGLE




SASTOJCI
Tijesto
5 jaja
150 gr šećera
250 gr mljevenih oraha
2 kašike kakaoa
100 gr grožđica
1 list oblatne



Krema
220 gr putera
200 gr šećera u prahu
70-100 gr mljevenog keksa
100 gr sjeckanih oraha

Glazura
80 gr putera
200 gr čokolade
3-4 kašike ulja

PRIPREMA
U tepsiju veličine oblatne staviti list oblatne.
Žumanjke i šećer dobro izmutiti pa dodati mljevene orahe, orahe i kakao pa sve izmješati. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka pa sve izmješati kašikom.
Smjesu istresti u tepsiju na list oblatne pa peći na 180°C oko 35 minuta.

Umutiti puter i šećer u prahu pa dodati mljeveni keks i sjeckane orahe, izmješati pa premazati preko ohlađene kore.

Istopiti čokoladu i puter, dodati 3-4 kašike ulja, izmješati pa preliti preko kolača.

Nema komentara:

Objavi komentar