subota, 28. siječnja 2017.
DINJICE (SITNI KOLAČI)
Sastojci
-500 gr ostrog brasna
-250 ml suncokretovog ulja
-4 kom jaja
-1 kesica praska za pecivo
-1 kesica vanilije
-150 gr polutke pican oraha, ili obicni orah
-oko 100 gr kokosov secer, ili braon secer
-50 gr zutog secera, ili zute boje
-1 velika kasika liker od dinje
Priprema
Umutite jaja sa secerom. Dodajte vaniliju, 4 velike kasike brasna I prasak za pecivo. Izmjesajte! Na kraju Dodajte ulje I ujednacite masu. Prekrijte samoljepljivom folijom I ostavite masu da odmara sat i 30 minuta.
U odstojalu masu umijesajte 500 gr ostrog brasna. Od ove mase pravite male kuglice, da su vece od ljesnjaka a manje od oraha, uvaljajte ih u kokosov secer I redajte u tepsiju oblozenu pek papirom na koju ste poslozili polutke pecan oraha okrenute prema limu. Ubacite pleh u zagrijanu rernu na 180 c I pecite oko 18 minuta. Ostavite da se ohlade.
Lagano izrendajte, ne previse, tek toliko da se nagrebu orasi, svaku polutku dinje na strani gdje je orah.
U zdjelu uspite zuti secer, dodajte malo vode I liker od dinje pa sve izmjesajte. Cetikicom nanosite boju na izrendane polutke dinjica. Slazite ih na tacnu I sluzite!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar