nedjelja, 29. siječnja 2017.
Cheesecake Torta sa Bijelom Čokoladom i Malinama
Sastojci:
Kora
200 g keksa (Petit Beure, Digestive.. )
malo šećera u prahu (po potrebi)
150 g rastopljenog maslaca
Krema
24 g šećera
300 g sira (krem + mascarpone)
malo korice limuna
1 kašika vanilinog ekstrakta
100 g bijele čokolade
350 ml slatkog vrhnja
4-5 listića želatine (malo vode)
300 g malina
Priprema:
Kora:
Sameljite kekse, izmiješajte sa šećerom u prahu i dodati rastopljeni maslac te sve zajedno promiješajte.
Uspite ih u kalup za tortu, rasporedite i utisnite u kalup.
Stavite u frižider da se stisne.
Krema:
U zdjeli izmiksajte šećer, krem sir, mascarpone, naribanu limunovu koricu i ekstrakt vanilije.
Dodajte rastopljenu bijelu čokoladu i lagano izmiksajte.
Ubacite šlag od slatkog vrhnja i ručno ga umiješajte. Dodajte rastopljenu i nabubrenu želatinu i ručno je umiješajte u kremu.
Za kraj, tortu punite tako da stavite jedan dio kreme, rasporedite smrznute maline, te ih prekrijete drugim slojem kreme.
Tortu ostavite na hlađenju barem 3-4 sata da se krema stisne (ili stavite više želatine, ukoliko vam je potrebna skorije.
Tortu možete ukrasiti šlagom, malinama ili nečim po vlastitom izboru.
izvor: http://nmrecepti.blogspot.ba
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar