srijeda, 4. siječnja 2017.

ČOKO MASKARPONE KOLAČ PROBAJTE MU ODOLETI


Sastojci
kora
4 kom XXL friških bjelanaca + prstohvat soli
100 g šećera
45 g oštrog brašna
30 g škrobnog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica octa
1 žlica ruma
80 ml ulja

čokoladna krema: 100gr čokolade sa komadićima narandže(70 % kakaa) + 100 gr mliječne čokolade zagrijati u 200 ml slatkog vrhnja (biljno) i ohladiti, kasnije posebno umutiti 150 ml vrhnja i sjediniti, na kraju dodati i 2 kašike mascarpone kreme

mascarpone krema
5 žumanjca
100gr šećera u prahu
500gr mascarpone sira
250 ml slatkog vrhnja
2 veća pakovanja piškota (48 komada)
2,5 dcl kuhane jake crne kafe
malo ruma
malo naribane narandžine korice
Priprema
1.
Žumanjce izmiksati sa šećerom u prahu i staviti da se kuha na pari dok se ne zgusne….oko 15-20 minuta dok se ne zgusne.Kad se dobro ohladi dodati mascarpone sir i malo umutiti.Posebno umutiti slatko vrhnje te i to dodati predhodnoj smjesi i ponovo umutiti mikserom.

Nema komentara:

Objavi komentar