subota, 10. prosinca 2016.

FENOMENALNA TORTA “NA TAČKICE”

1
Za koru

Šolja mrvica od graham keksa
¼ šolje kakao praha
2 kašike šećera
¼ šolje otopljenog putera

Krema
500 g krem sira
½ šolje šećera
2 jaja
50 g tamne čokolade
Kašika vanila ekstrakta
2/3 šolje kisele pavlake

PRIRPEMA
Uključite rernu da se greje na 150C, a kalup namastite i prekrijte masnim papirom.

U manjoj posudi izmešajte graham kekse, šećer, kakao i otopljeni puter pa dobijenu smesu ravnomerno rasporedite na dno kalupa i dobro utisnite.



Krem sir umutite električnim mikserom dok ne postane potpuno gladak i kremast, dodajte šećer, smanjite brzinu pa dodajte i jaja, jedno po jedno, na samom kraju dodajte vanila ekstrakt i kiselu pavlaku. Pola šolje ove kreme ostavite sa strane.

Čokoladu otopite na pari ili na niskoj temperaturi u mikrotalasnoj rerni, čokoladu pomešajte sa onih pola šolje krema koji ste odvojili.

Kremu od sira uspite preko kore od graham keksa i lepo izravnajte. Krem sa čokoladom stavite u plastičnu kesicu za zamrzivač i na jednom kraju kesice napravite mali otvor uz pomoć koga ćete istiskati tačkice na kremu od sira.

tackice1
Stavite kolač u rernu i pecite oko sat vremena, zatim ugasite rernu i ostavite još sat vremena.

Nema komentara:

Objavi komentar