subota, 10. prosinca 2016.
FENOMENALNA TORTA “NA TAČKICE”
Za koru
Šolja mrvica od graham keksa
¼ šolje kakao praha
2 kašike šećera
¼ šolje otopljenog putera
Krema
500 g krem sira
½ šolje šećera
2 jaja
50 g tamne čokolade
Kašika vanila ekstrakta
2/3 šolje kisele pavlake
PRIRPEMA
Uključite rernu da se greje na 150C, a kalup namastite i prekrijte masnim papirom.
U manjoj posudi izmešajte graham kekse, šećer, kakao i otopljeni puter pa dobijenu smesu ravnomerno rasporedite na dno kalupa i dobro utisnite.
Krem sir umutite električnim mikserom dok ne postane potpuno gladak i kremast, dodajte šećer, smanjite brzinu pa dodajte i jaja, jedno po jedno, na samom kraju dodajte vanila ekstrakt i kiselu pavlaku. Pola šolje ove kreme ostavite sa strane.
Čokoladu otopite na pari ili na niskoj temperaturi u mikrotalasnoj rerni, čokoladu pomešajte sa onih pola šolje krema koji ste odvojili.
Kremu od sira uspite preko kore od graham keksa i lepo izravnajte. Krem sa čokoladom stavite u plastičnu kesicu za zamrzivač i na jednom kraju kesice napravite mali otvor uz pomoć koga ćete istiskati tačkice na kremu od sira.
tackice1
Stavite kolač u rernu i pecite oko sat vremena, zatim ugasite rernu i ostavite još sat vremena.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar