četvrtak, 15. prosinca 2016.
NESQUIK SAN TORTA
Sastojci
Smeđa kora
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
1 vrećica pudinga od čokolade
Žuta kora
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
1 vrećica pudinga od vanilije
Bijela kora
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
3 žlica gustina
Fil
15 žumanjaka
10 žlica šećera
10 žlica brašna (vrhom punih)
1 l mlijeka
1,5 margarin
400 g nesquika
300 g krem šlaga ili tučenog vrhnja
Postupak pripreme
1. Smeđa kora: Umutiti 5 bjelanjaka i 5 žlica šećera u čvrsti snijeg i lagano dodati vrećicu pudinga od čokolade. Ispeći koricu.
2. Žuta kora:Umutiti 5 bjelanjaka i 5 žlica šećera u čvrt snijeg i lagano dodati vrećicu pudinga od vanilije. Ispeći koricu.
3. Bijela kora: Umutiti 5 bjelanjaka i 5 žlica šećera u čvrt snijeg i lagano dodati 3 žlice gustina. Ispeći koricu
4. Fil:16 žumanjaka umutiti sa 10 žlica šećera pa dodati 10 žlica brašna i 2 dcl mlijeka. Sve to zakuhati u 8 dcl mlijeka. U vruće umiješati 200 g nesquika, a kada se sve ohladi dodati margarin, izmiksati i dodati još 200 g nesquika.
5. Posebno umutiti 300 g šlaga sa 3 dcl mlijeka.
6. Slagati redom smeđau koru, fil, pa žutu koru, pa opet fil pa šlag, bijelu koru, fil te šlag ili fil za dekoraciju torte na kraju.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar