četvrtak, 15. prosinca 2016.

NESQUIK SAN TORTA

10660135_590851764396539_4827310686757769727_n-e1452540130764


Sastojci
Smeđa kora
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
1 vrećica pudinga od čokolade
Žuta kora
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
1 vrećica pudinga od vanilije
Bijela kora
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
3 žlica gustina
Fil
15 žumanjaka
10 žlica šećera
10 žlica brašna (vrhom punih)
1 l mlijeka
1,5 margarin
400 g nesquika
300 g krem šlaga ili tučenog vrhnja


Postupak pripreme
1. Smeđa kora: Umutiti 5 bjelanjaka i 5 žlica šećera u čvrsti snijeg i lagano dodati vrećicu pudinga od čokolade. Ispeći koricu.
2. Žuta kora:Umutiti 5 bjelanjaka i 5 žlica šećera u čvrt snijeg i lagano dodati vrećicu pudinga od vanilije. Ispeći koricu.
3. Bijela kora: Umutiti 5 bjelanjaka i 5 žlica šećera u čvrt snijeg i lagano dodati 3 žlice gustina. Ispeći koricu
4. Fil:16 žumanjaka umutiti sa 10 žlica šećera pa dodati 10 žlica brašna i 2 dcl mlijeka. Sve to zakuhati u 8 dcl mlijeka. U vruće umiješati 200 g nesquika, a kada se sve ohladi dodati margarin, izmiksati i dodati još 200 g nesquika.
5. Posebno umutiti 300 g šlaga sa 3 dcl mlijeka.
6. Slagati redom smeđau koru, fil, pa žutu koru, pa opet fil pa šlag, bijelu koru, fil te šlag ili fil za dekoraciju torte na kraju.

Nema komentara:

Objavi komentar