subota, 10. prosinca 2016.

ČUPAVCU ZAŠTO NE…MENI SE OVAJ RECEPT POSEBNO SVIĐA

1
Za biskvit:
4 jaja
1 vanilin šećer
200 g šećera
200 ml mleka
200 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo

Za čokoladni umak:
350 ml mleka
100 g čokolade
3 kašike kakaa
3 kašike šečera
150 g margarina
Za valjanje:
250-300 g kokosa

Priprema
1.
Odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite sa polovinom šećera (100 g) u čvrst sneg i ostavite sa strane. Umutite i žumanca penasto sa preostalim šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, kao i mleko i sve dobro sjedinite mikserom. Na kraju lagano umešajte i sneg od belanaca, prevrćući špatulom.
2.

Smesu za biskvit izlijte u pleh koji ste prethodno malo nauljili i posuli brašnom, i pecite 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, dok biskvit ne dobije lepu zlatno žutu boju.
Prohladite ga i secite na kocke željene veličine. Moje su bile oko 3,5 -4 cm.
3.
Stavite u šerpu mleko, čokoladu izlomljenu na kocke, kakao, šećer i margarin i zagrevajte uz mešanje dok se sve ne rastopi i sjedini u jednoličnu masu. Malo samo prohladite, pa kocke od biskvita kašikom spuštajte u još topli umak, da se namoče sa svih strana, a onda ih spuštajte u tanjir sa kokosom tako da se kokos lepo zalepi sa svih strana.
Čupavce poređajte na tacnu i stavite u frižider da se stegnu.

Nema komentara:

Objavi komentar