četvrtak, 2. veljače 2017.

Kinder bueno torta


Sastojci za biskvit:



6 bjelanjaka
4 žlice brašna
6 žlice šećera
Dodatni sastojci:

100 gr nutelle
lješnjaci
petit buerre keks
Bjelanjke umutiti sa šećerom i lagano žlicom umiješati brašno. Kalup za torte (32 cm) obložiti papirom za pečenje, premazati ga margarinom i posuti sa lješnjacima. Smjesu za biskvit rasporediti preko lješnjaka i peći na 180ºC 15 minuta. Kada je gotovo preko lješnjaka premazati nutellu i poslagati petit buerre keks.

Sastojci za kremu:

1 l mlijeka
8 žlica gustina
6 žumanjaka
10 žlica šećera
1 puding od vanilije
200 gr margarina
3 vanilija šećera
100 gr čokolade za kuhanje
Kremu skuhati i kada se ohladi pomiješati sa margarinom. Potom smjesu podjeliti na dva dijela i u jedan dodati otopljenu čokoladu za kuhanje. Preko keksa premazati bijelu kremu, zatim tamnu kremu. Na kraju umutiti 2,5 dl slatkog vrhnja za šlag i premazati preko kreme. Ukrasiti po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar