ponedjeljak, 5. rujna 2016.

VIOLETINA EXTRA BAJADERA! EKSTRA OKUSA!!!



Meni jos bolja nego prava…ovaj recept posvecujem jednoj dami od koje sam puno toga naucila, koja nas obasipa beskrajno vrijednim i kvalitetnim receptima i savjetima…
SASTOJCI
CRNI DIO
350g petit keksa
200g punjenog keksa (tipa moto)
250g margarina
100g mljevenih przenih ljesnjaka
50g mljevenih przenih badema
3dl vode
100g cokolade
1 zlicica arome vanilije
tek malo ruma
200g secera

BIJELI DIO
150g przenih badema i ljesnjaka
375g mlijeka u prahu
0,75dl vode
200g margarina
5 vanilin secera
aroma vanilije i po zelji kap ruma
320g secera

PRIPREMA
1.
Kekse i orasaste plodove sitno samljeti.
Vodu i secer prokuhati, dodati margarin i cokoladu.
2.
Maknuti sa vatre i dodati ostale sastojke, sve sjediniti i ravnomjerno rasporediti po plehu, prekriti folijom i zagladiti oklagijom ili necim slicnim, staviti obruc…
3.
masa od ljesnjaka i badema; od mljevenih ljesnjaka i badema napravite kašu u mlincicu za kavu ili blenderu, ja sam cak u masinici za mljevenje maka.
4.
bijeli dio prokuhati vodu, secere i margarin.Makniti sa vatre i lagano sipati mlijeko u prahu i masu od ljesnjaka sa aromama, stalno zustro miksajuci…
5.
kada se masa sjedini preliti preko tamnog dijela, ostaviti da se cvrsne (najbolje u hladnjaku), minimalno preko noci i rezati stanglice…

Posluživanje
recept sam si prilagodila na osnovi kinder kolaca od aliki i bakine cokolade od tamarich.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar