ponedjeljak, 26. rujna 2016.
BRZI ZEBRA KOLAČ
Dvobojni biskvit i čokoladna krema….
Sastojci
Biskvit:
4 jaja L veličine
120 g šećera
375 g glatkog brašna
250 ml ulja
150 ml vruće vode
1 ipo žličica praška za pecivo
20 g kaka u prahu
2 velike žlice vode
1 žličica ruma
ribana korica veće naranče
Krema:
100 g tamne čokolade 60% kakaa
100 ml vrhnja za šlag
70 ml mlijeka
250 ml vrhnja za šlag
Još:
đem od marelice za premaz
Priprema
1.
Za biskvit prosijte sve suhe sastojke osim kakaa u prahu.
Napravite udubljenje u sredini i tu dodajte sve mokre sastojke osim vode.
Pomiješajte smjesu lagano mikserom,sada u tankom mlazu dodajete vodu uz lagano miksanje.
Podijelite smjesu na pola,ali tako da vam malo više ostane svijetle smjese.
U drugu manju polovicu dodajte dvije žlice vode i 20g kakaa.
Pomiješajte.
U kalup za pečenje obložen pek papirom uljevajte malo svijetle pa tamne smijese naizmjenice dok ne potrošite svu smjesu.
Kad potrošite smjesu malo protresite kalup po podlozi da se smjesa izjednači i čačkalicom pravite krugove da se smjesa po vrhu prošara.
Tako dobijete zebra uzorak.
Stavite u zagrijanu pećnicu na 170C 35-40 minuta.
Ja sam radila u četvrtastom kalupu 35x20cm
Mlaki biskvit prelijte sa hladnim mlijekom u koji dodajte malo ruma.
Kad biskvit upije svo mlijeko premažite ga đemom od marelica.
2.
Za kremu u mlijeku i 100 ml vrhnja za šlag na laganoj vatri rastopite čokoladu.
U posudu za miksanje stavite 250 ml vrhnja za šlag .
Krenite miksati na laganoj brzini i u tankom mlazu dodajite mlaku čokoladu.
Miksajte na lagano,dok ne dobijete laganu muss teksturu.
Premažite kremu po kolaču..
Stavite na hlađenje.
Po želji pospite ribanom čokoladom ili prelijte čokoladnom glazurom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar