subota, 10. rujna 2016.

SOČNO, BRZO I UKUSNO: Baklava kolač




Pristojna zamjena za baklavu sa dodatkom soka od naranče, cimeta i meda. Ekgzotičan okus i fina tekstura.
Sastojci:
-200 g šećera
-2 žlice ulja
-3 bjelanjka
-2 jaja
-60 g brašna

-200 g sjeckanih oraha
-3 žlice soka od naranče
-prstohvat soli
-prstohvat cimeta
Preljev:
-140 g šećera
-1 jušna žlica meda
-1 dcl soka od iscjeđene naranče
-1 žlica soka od iscjeđenog limuna
-zerica cimeta



Priprema:
Izmiksajte jaja i bjelanjke sa šećerom i dodajte ostale sastojke. Stavite da se peće u tepsiju veličine 20×25 ili  u kalup od torte. Pecite na 170 stupnjeva oko pola sata. Preljev zagrijte dok se šećer ne otopi. Pečeni kolač prelijte sa preljevom i ohladite.

Nema komentara:

Objavi komentar