srijeda, 21. rujna 2016.

FINA BAJADERA

13076746_1743152415899449_625370267747194311_n



SASTOJCI
Tijesto za korice
250 gr brašna
70 gr masti
50 gr šećera
kašika kakaa
2 kašike pavlake
1 jaje
na vrh noža praška za pecivo

Biskvit tijesto
4 jaja
4 kašike šećera
4 ravne kašike brašna



Fil
7 dl mlijeka
9 kašika oštrog brašna
200 gr šećera
250 gr margarina
4 rebra čokolade
malo ruma i vanile

Glazura
100 gr čokolade
2-3 kašike ulja

PRIPREMA
Sve sastojke za osnovno tijesto zamjesiti i ispeći dvije kore na obrnutoj strani pleha.

Zatim napraviti biskvit tijesto.
Dobro umutiti jaja sa šećerom, na kraju dodati brašno i ispeći u dobro podmazanom plehu.
Na istom plehu peći obe vrste tijesta da budu iste veličine.

Razmutiti brašno u malo hladnog mlijeka, zatim ga sipati u ostatak mlijeka u koji je dodat šećer koji vri, kuvati 2-3 minuta da se krema zgusne.
Kad se ohladi dodati u izradit margarin i sve dobro umutiti.
U polovinu krenme umješati otopitu čokoladu a u drugi malo ruma i vanilin šećer.

Na prvu koru osnovnog tijesta staviti bjeli fil sa rumom, odozgo koru od biskvit tijesta, pa fil od čokolade i odozgo drugu koru od osnovnog tijesta.
Sve preliti glazurom od čokolade.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar