ponedjeljak, 19. rujna 2016.

FANTASTIČAN KOLAČ OD SVEGA 5 SASTOJAKA.



Sastojci
BEZE KORE
7 bjelanjaka

250 g šećera
1 žlica jabučnog octa
KREMA
500 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade za kuhanje

Priprema
1.
Za beze kore,
bjelanjke istući u čvrsti snijeg i uz neprestano, miksanje postupno dodavati šećer. Kada se šećer sasvim otopio dodati jabučni ocat.

Staviti peći u veliku tepsiju (od pećnice) obloženu papirom za pečenje i peći na 120 °C oko 60-70 minuta.
2.
Za kremu,
odvojiti 150 ml slatkog vrhnja i staviti ga kuhati. Kada vrhnje provri maknuti s vatre i staviti čokoladu. Neprestano miješati dok se čokolada sasvim ne otopi. Ostaviti hladati na sobnoj temperaturi i onda u hladnjak.
Preostalo slatko vrhnje istuči u čvrsti šlag.
Kada se čokoladna krema ohladila umiksati je u šlag.
3.
Pečenu beze koru prerezati na pola i svaku slagati kora, krema, beze kora i na kraj krema.

Nema komentara:

Objavi komentar