četvrtak, 30. lipnja 2016.

Lagan za napravit i ne može da ne uspije – MEKAN,SOČAN – GUMENI KOLAČ



Sastojci

Broj osoba:

10 osoba

Sastojci za kore :

1/2 l mlijeka

2 dcl šećera

25 dkg brašna

3 žlice ulja

4 žlice pekmeza

2 žlice kakaoa

2 m.žličice sode bikarbone

Sastojci za fil :



1/2 l mlijeka

15 dkg šećera

6 žlica brašna

2 vanilij šećera

20 dkg maslaca

Priprema

1

Sve sastojke za kore izmješati mikserom /u maloj brzini/.Smjesa je za razljevanje/kao za palačinke/.

Peku se 4 kore…….


2

Da bi sve kore bile iste debljine ja tu dobivenu smjesu razlijem u 4 duboka tanjuta,tako da su svi jednako napunjeni.Kore pečem u tepsiji 20×30 cm.

Ako ćete peći u večoj teps.onda pecite 3 kore.

3

Tepsiju obložim pek papirom i izlijem iz tanjura smjesu. Kore se peku na 180-200 stepeni 5-8 min.

Brzo su gotove,probajte prstom pritisnut koru i osjetit ćete da je pečena i ko gumena.

4



Kore se lako prenose i vade iz tepsije..

5

Elastične su i ne kidaju se.Fino su razabrane i pune rupica!

Ne treba ih kvasiti ,jer su soćne i mekane!

6

Sastojci za fil se skuhaju u mlijeku kao “papica”.



>Kad se ohladi dodati izrađeni maslac…


Nafilovati kore i namazati i gornju koru malo tanje,jer fila ima dosta..


Kolač odozgor ukrasiti po želji…

Posluživanje

Eto sve je vrlo jednostavno i jasno !!

Ove se kore mogu filovati i sa nekim drugim filovima-po želji .Ali  ovaj najjednostavniji je ukusan i kolač je odličan !

Nema komentara:

Objavi komentar