utorak, 28. lipnja 2016.
BIJELA EGIPAT TORTA – ZADOVOLJITI ĆE SVAKO NEPCE !
Sastojci:
Kora:
– 9 belanaca
– prstohvat soli
– 9 kašika šećera
– 4,5 kašike brašna
– 180 gr mlevenih, pečenih lešnika
Krem I:
– 9 žumanaca
– 9 kašika šečera
– 3 kašika brašna
– 450 ml mleka
– 170 gr putera
Krem II:
– 150 gr šećera
– 200 ml slatke pavlake
– 100 gr pečenih mlevenih lešnika
Priprema:
Peku se od ove mere u kalupu prečnika 25 cm 3 kore.
3 belanca ulupati sa prstohvatoms oli pa nastaviti mućenje sa šećerom dok se šećer ne otopi.
Zatim dodati 60 gr mlevenih pečenih lešnika i 1,5 kašiku brašna.
Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 15 – 20 minuta.
Za krem I pomešati žumanca, brašno i šećer sa malo mleka a ostatak staviti da provri pa kad provri zakuvati mešavinu sa žumancima i mešati dok se ne zgusne.
OStaviti zatim da se potpuno ohladi.
Ulupati puter penasto pa mud odavati ohladjen krem uz mućenje.
Ne mutite predugo da vam se krem ne bi otpustio pa bio redak.
Za krem II šećer otopite o istresite u podmazan pleh.
Ohladite pa izlomite u blender.
Dodajte i lešnike pa sve zajedno samlejite.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar