ponedjeljak, 27. lipnja 2016.
Jagoda – vanila meki kremasti kolač
Sastojci
kora
6 jaja
40 g. brašna
2 pudinga od jagode (80 gr.)
90 g. šećera
pola kašikice praška za pecivo.
žuti fi
4 žumanca
4 dcl. mleka
120 g. šećera
2 kašike brašna
2 kašike gustina
2 vanilin šećera
150 g. maslaca ili margarina
beli fil
4 belanca
50 ml. vode
200 g. šećera
20 g. glikoza sirupa ili meda.
70 g. kokosa
priprema
ZA KORU- Belanca sa šećerom umutiti u čvrst sneg Dodati žumanca, lagano izmešati. Prosejati zajedno brašno, prašak za puding i prašak za pecivo pa polako dodavati u prethodnu smesu lagano mešajući.
Veliki pleh obložiti papirom za pečenje i sipati smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
Gotovu koru preseći da se dobiju 2 kore.
žuti fil – Iumepati -umanca, brašno, gustin, šećer i vanilin šećer sa malo mleka. Ostalo mleko staviti da prokuva. U vrelo mleko sipati smesu sa žumancima kroz cediljku za supu. Kuvati nekoliko minuta uz mešanje na laganoj vatri.
Skloniti sa šporeta i odmah u vrelo dodati maslac i izmiksati . Ostaviti da se prohladi.
beli fil – Vodu, šećer i glikozu staviti da se prokuva. Kuvati oko 3 minuta dok se ne dobije proziran sirup- Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati vreo sirup neprestano muteći mikserom velikom brzinom. Na kraju dodati i kokos i lagano izmešati.
Ohlađene kore filovati mlakim žutim filo i odmah kada se napravi naneti i fil od blenaca. Ostaviti pre služenja u frižider nekoliko sati ili preko noći.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar