SVAKI KOMENTAR JE SUVIŠAN.
Obozavamo ih.
Sastojci
500 gr. gotovih kora za baklavu
400 gr. tvrdog kravjeg sira
2 kom. jaja
100 ml. kisele vode
70 ml. ulja
po ukusu sol
po potrebi susam
Priprema
1.
Sir izmrvite,dodajte sol ako je potrebno,te na kraju dodajte jaja.Sve lepo izmesajte da se poveze.Ostavite na stranu.
2.
U drugu posudu stavite vode i ulja.Sve lepo promesajte da se poveze.
3.
Kore otvorite,prerezati na pola po duzini.
Uzmite jedan list kore,sa kistom premazite mesavinom vode i ulja.Povrh te kore,stavite jos jednu koru i nju premazite sa vodom i uljom.Pozeljno bi bilo pred da premazete kore,malo kistom izmesate mesavinu,jer ulje se dvoji od vode.
4.
Na pocetku kore,stavite po zlicu-dve nadjev od sira.Preklopite strane kako ne bi iscurijo nadjev,te zarolajte.Redzajte u pleh oblozen pek papirom.Ponovite postupak dok utrosite sve kore.
Ostavite malo sira da bi stavili malo po povrsini pitica.
5.
Kada ste utrosili sav materijal,premazite svaku piticu sa mesavinom vode i ulja,porosite sa malo sira,te obilato pospite susamom.
6.
Stavite peci pitice u predhodno zagrejanoj pecnici i pecite na 200 stepeni dok fino porumene.Ostavite neka se prohlade,potom posluzite.
7.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar