petak, 31. ožujka 2017.

SLANO PAMUK PECIVO – ODLIČAN IZBOR ZA DORUČAK



SASTOJCI
za tijesto
450 g Glatkog brašna Podravka
1,5 dl mlijeka
1 dl kisele vode
1/2 dl ulja
1 kašika šećera
15 g suvog kvasca Dolcela
1 kom jaje
1 kašičica soli
za premazati tijesto
125 g putera/maslaca

za premazati pužiće
1 kom žumance
po potrebi susam, lan
PRIPREMA
Za tijesto kvasac i šećer preliti sa mlakom mlijekom i ostaviti da naraste.

Umutiti jaje, dodati so i ulje pa još umutiti, dodati nadošli kvasac i ostatak mlakog mlijeka i kiselu vodu pa izmiješati.

Dodavati brašno i zamijesiti glatko mekše tijesto. Tijesto pokriti krpom i ostaviti da naraste duplo.

Naraslo tijesto podijeliti na 16 loptica, može i više za manje pužiće samo treba da ih je paran broj.

Svaku lopricu istanjiti oklagijom i premazati otopljenim i malo prihlađenim puterom, saviti u rolatić i stavljati jednu do druge na tacnu.

Ostaviti oko 30 minuta u frižider.









Uzimati po dva rolatića, svaki izvaljati oko 30-35 cm dužine pa ih isplesti,

prebacujući jedan preko drugog i saviti pužić tako raditi sa svim rolatićima

Gotove rolatiće stavljati u pleh obložen papirom za pečenje

Premazati umućenim žumancetom

Posuti susamom i lanom

Peći na 220 C da fino porumene.

Nema komentara:

Objavi komentar