subota, 25. ožujka 2017.

NAJBOLJA ČOKOLADNA TORTA



Jednostavna čokoladna torta koja je danima sočna i ukusna a za djecu koja nisu ljubitelji novih stvari največe otkriče…..svi je vole i veliki i mali

SASTOJCI
5 jaja
20dkg šečera
23dkg brašna
25 g tamnog kakaa
1 prašak za pecivo
1dcl mlijeka
1 dcl maslinovog ili suncokretovog ulja
KREMA
0,5l mlijeka
1 prašak za puding od čokolade(dolcela)
5 žlica šečera
150 g čokolade za kuhanje, ako dodajete obične stavite 200 g
125 g maslaca
1 žlica nutele ili linolade ili nekog sličnog namaza
ako ne radite za djecu onda u kremu dodajte ruma
PRIPREMA
Odvojimo bjelanjke i žumanjke istučemo sa šečerom dok ne pobijele, polako dodajemo tekučine lagano miješajući.
Prestanemo tući mikserom i ručno umiješamo brašno, kakao i pzp sa snijegom od bjelanjaka.

Stavimo peči u namašćeni lim za torte promjera 26 te pečemo na 180 C 35-40 minuta. Provjerite čačkalicom ali ne otvarajte prije 30 minute.
Kad je pečen dobro ga ohladite, prerežite na dva ili tri djela i filajte.











KREMA
Skuhajte puding po uputama na pakiranju i u vrući dodajte izlomljenu čokoladu, maslac i veeeliku žlicu nutele ili linolade.
Prekrijte sa folijom da vam se ne stvori ona ružna korica i ohladite do kraja.

Prekrijte fondanom i uživajte u dječjem mljackanju.

Tortica je toliko sočna da ne treba zalijevati kore nikakvom tekućinom, samo je bitno da biskvit ne prepečete a za to morate poznavati svoju pečnicu.

Izvor:https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar