srijeda, 1. veljače 2017.
PRECIOUS MOMENTS! NEŠTO NAJFINIJE ŠTO SAM DO SADA NAPRAVILA!
Sastojci biskvit 8 bjelanaca + prstohvat soli 10 žlica šećera 10 žlica oštrog brašna 5 žlica gorkog kakaa 1 paketić praška za pecivo 1 paketić vanilin šećera 1 žličica cimeta 200 ml tekućeg jogurta (3,2% m.m.) 200 ml ulja preljev za biskvit 300 ml mlijeka 3 žlice čokolade u prahu 1 zvjezdasti anis krema 8 žumanaca 200 g šećera 2 paketića vanilin šećera 100 ml mlijeka 100 g mlijeka u prahu 200 g maslaca 200 g čokolade u prahu 100 g lješnjaka 100 ml vrhnja za šlag premaz 400 ml vrhnja za šlag 1 paketić šlagfixa 100 g kiselog vrhnja Priprema 1. Za biskvit istući čvrst snijeg sa malo soli, šećerom i vanilin šećerom, potom lagano pjenjačom umiješati ulje, jogurt i prosijano brašno s praškom za pecivo, kakaom i cimetom. 2. Smjesu izliti na najveći lim za pečenje (onaj od pećnice) obložen papirom za pečenje i staviti peći u zagrijanu pećnicu (160*C). Ne treba mu dugo… izvaditi, ohladiti. 3. Prerezati na 2 dijela, svaki pažljivo odvojiti od papira (biskvit je sočan i nježan, stoga pažljivo), prvi dio položiti na pladanj i lagano natopiti vrućim preljevom (za preljev prokuhati sve sastojke). Drugi dio također natopiti, ostaviti da se ohlade i sve fino prožme. 4. Za kremu pjenasto istući žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, potom tući na pari dok smjesa ne postane gusta. Umiješati mlijeko i prosijano mlijeko u prahu, potom još 5 minuta tući na pari, dok se ne zgusne. Umiješati čokoladu u prahu, ohladiti. 5. Lješnjake popeći i oljuštiti. Samljeti ih (prvo u multipraktiku, potom u mlinčiću za kavu – dok ne dobijete masnu, mazivu masu). 6. U kremu umiksati omekšali maslac, masu od lješnjaka i čvrsto tučeni šlag. 7. Za premaz čvrsto istući dobro rashlađeno vrhnje za šlag sa šlagfixom i kiselim vrhnjem. 8. Svaki biskvit premazati polovicom kreme, potom šlag kremom i ukrasiti po želji… ja sam samljela napolitanke sa običnim keksićima i posipala. Može i strugotine čokolade… 9. Dooobro je rashladiti, i isto tako dobro rashlađenu rezati Posluživanje E sad, papagaji jedni Naoštriti dugačak, tanak nož, pripremiti bokal sa vrelom vodom i čvrste papirnate ubruse. Za svaki zarez nož uroniti u vodu, otresti višak, napraviti energičan potez (nema povlačenja noža gore-dolje nego JEDAN dugačak i čvrst zarez preko cijele torte). Obrisati nož, uroniti u vodu i tako redom. Voda na kraju mora biti kristalno čista… sukladno tome, nema nijedne mrlje na vašim kriškama torte I sve to već znate Bitno da imate biskvit koji je sočan i ne mrvi se, i kreme koje su fino očvrsnule i ne mackaju se – to je ono najbitnije.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar