srijeda, 1. veljače 2017.
MILK KOCKE! ČOKOLADNE …. KREMASTE… TREBA LI JOŠ NEŠTO REĆI … :) ?
Sastojci
Kore
6 jaja
6 kaš. šećera
6 kaš. brašna
1 prašak za pecivo
4 kaš. kakaoa
6 kaš. tople vode
Milk krem
1l mleka
100 g gustina
4 kaš. šećera
100 g bele čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu
Toping
200 g mlečne čokolade
5 kaš. mleka
4 kaš. šećera
150 g margarina
Priprema
Kore:
1.
Jaja umutiti sa šećerom.
2.
Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, dodati umućenim jajima. i sve lagano zamešati.
3.
Dodati i vodu i sjediniti masu.
4.
Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje ( koru preseći na pola ).
5.
Peći na 180 C, 20 min.
Milk krem:
6.
Od litre mleka odvojiti 150 ml i zamešati sa gustinom i šećerom.
7.
U preostalo mleko dodati belu čokoladu i staviti da provri.
8.
U provrelo mleko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.
9.
Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.
Toping:
10.
Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin.
Posluživanje
Služiti sa desertnim vinom
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar