nedjelja, 18. rujna 2016.

SAVRŠENO KREMASTI KOLAČ SA KREMOM ZA KOJU KAŽU DA JE NAJBOLJA NA SVIJETU


Sastojci:
(Ovo je manja porcija, odnosno za posudu precnika 17cm)
Podloga:
12 twix stapica (6 pakovanja)
20 g putera
3 kasike mleka

Fil:
300 abc krem sira
100 g vajkrema
Malo ekstrata vanile
130 g secera u prahu
Toping od karamele
Choco ganache:
150 ml slatke pavlake
75 g cokolade za kuvanje
Nekoliko kockica bele cololade (po zelji-za saru)

Priprema:
Staviti sve sastojke za podlogu u miltipraktik i miksati ih dok se ne sjedine.
Prebaciti i utisnuti po dnu posude sa podignutim ivicama (npr one kojima se skida okvir) i staviti u frizider.
Sjediniti laganim mesanjem sastojke za fil sa 3 pune kasike topinga od karamele. Sipati preko podloge od twixa, pa jos malo prosarati topingom, pa sipati ostatak fila. Staviti u frizider i poceti sa pripremom preliva od cokolade.

Staviti slatku pavlaku da se greje, pa skloniti neposredno pred vrenje i dodati cokoladu. Mesati dok se potpuno ne sjedine.
Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko fila.
*Ako vam se nekada desi da se ne sjedine u potpunosti, odnosno da se cokolada nije istopila u potpunosti, vratite na tihu vatru i mesajte jos malo.
Ukoliko zelite da prosarate belom cokoladom to uradite dok je crna jos tecna kako biste cackalicom mogli lepe sare da iscrtate.
Ostavit kolac da se ohladi minimum 4-5 sati, najbolje preko noci.

Nema komentara:

Objavi komentar